idgp >

Vacature

 
 
1 maart 2018

WereldWerk zoekt voorzitter

Doopsgezind WereldWerk, stichting voor solidariteit en vrede, zoekt op korte termijn een nieuwe voorzitter.

Deze (niet betaalde) functie vergt in ieder geval ruime bestuurlijke ervaring binnen sociaal-maatschappelijke organisaties, kennis van de doopsgezinde wereld in binnen- en buitenland, affiniteit met hulp- en vredeswerk in de wereld van vandaag, bindend en stimulerend vermogen en voldoende tijd voor het vervullen van de bij deze functie behorende taken.

De voorzitter geeft richting en leiding aan de organisatie. Hij/zij heeft een voortrekkers- en stimulerende rol bij de invulling van de nieuwe strategie, en in het verder ontwikkelen van de organisatie. De voorzitter onderschrijft de grondbeginselen, strategie en toekomstvisie van WereldWerk en draagt deze actief uit. Hij/zij is ingevoerd in de doopsgezinde wereld in binnen- en buitenland. Tevens is het relevant dat de voorzitter draagvlak kan creŽren voor ideeŽn binnen de organisatie.†

Belangrijke talenten die de voorzitter heeft en verder kan ontwikkelen zijn: leiderschap, ambitie, besluitvaardigheid, samenwerken, goed communiceren op meerdere niveaus en bewaken van de voortgang.

Nadere informatie over visie, missie, doel, werkwijze en structuur van Doopsgezind WereldWerk, een uitgebreidere taakomschrijving en profiel van de functie van voorzitter, en informatie over de selectieprocedure is te vinden op www.dgwereldwerk.nl.

U kunt ook contact opnemen met:

Ans Goezinne, waarnemend voorzitter:†ansgoezinne@hotmail.com.

Gerrit Jan Romeijn, secretaris:†secretariaat@dgwereldwerk.nl.

Personen die belangstelling hebben voor de functie, of die iemand kennen die hiervoor mogelijk geschikt is en beschikbaar is, worden verzocht dit kenbaar te maken aan bovenstaande personen.


Naar het vacatureoverzicht

Meer informatie
contact maandblad sitemap
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2018 Doopsgezind.nl