> agenda

Agenda

 
23 maart 2019, 12:00 uur

VERPLAATST Jongerenvredesweekend | 75 jaar vrijheid

Dopersduin, Schoorl

DIT WEEKEND IS VERPLAATST NAAR HET VOLGENDE SEIZOEN (meer informatie volgt vanaf augustus) ‘Stel je voor er komt oorlog, en niemand gaat er naartoe.’- Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de bevrijding van Europa begon. Tijdens het vredesweekend op Dopersduin is er voor jongeren van 15 t/m 30 jaar oud een programma om terug te kijken en vooruit te kijken. Wat is oorlog, wat is vrijheid en hoe gaan we daarmee om? 

Wat gaan we doen?

Op zaterdagmiddag is er een programma waarbij meerdere generaties met elkaar in gesprek gaan over het thema vrijheid. De deelnemers gaan in gesprek met mensen die de oorlog nog hebben meegemaakt of die de verhalen van hun familie willen vertellen. Onder leiding van ds. Carolien Cornelisse en Janneke Leerink worden er verhalen en ideeën uitgewisseld. Wat kunnen we leren van het verleden, wat nemen we mee voor de toekomst?

Nadat we afscheid hebben genomen van onze oudere gasten is het voor de jongeren op zaterdagavond tijd om de vrede en bevrijding te vieren. Over vrede moet je niet alleen praten, maar je moet het ook doen. Je moet het voelen in je hele lijf. Vrijheid doe je niet alleen, je doet het met elkaar. Pak je sportbroek alvast in voor deze workshop.

Op zondagochtend is er een interactief programma over de vrede en vrijheid in je eigen hoofd. Wie vrede heeft met zichzelf kan open staan voor vrede met anderen.

Wie, waar en wanneer?

-      Jongeren van 15 t/m 30 jaar oud zijn welkom om deel te nemen aan dit jongerenvredesweekend.

-      Het weekend vindt plaats op Dopersduin, te Schoorl.

-      Het weekend start op 23 maart 2019 om 12.00 uur. We beginnen met een gezamenlijke lunch. Het programma met meerdere generaties duurt tot 16.00 uur. Het weekend is afgelopen op 24 maart 2019, na de lunch, om 14.00 uur.

Opgave en kosten

-      Je kunt je opgeven door een e-mail te sturen aan Joke van der Heide: joke.vanderheide@ads.nl

-      Het weekend kost €30,- p.p. De kosten mogen natuurlijk nooit een probleem zijn. Is dat wel het geval? Laat het dan even weten aan Joke van der Heide.


Terug
Meer informatie
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl