>

Vacatures

 
 
21 november 2021

DG Groningen-Drenthe zoekt predikant(e)

De Doopsgezinde Gemeente Groningen-Stad (DGG) en de Doopsgezinde Sociëteit voor Groningen, Drenthe en Oost-Friesland (GDS) zoeken een predikant om het doopsgezinde geloofsleven in Groningen en Drenthe samen vorm te geven en te vernieuwen.  

Wie zijn wij

De DGG is een actieve gemeente met een gemengde leeftijdsopbouw in een bruisende studentenstad. De DGG en acht kleinere doopsgezinde gemeenten in Drenthe, Groningen en Oost-Friesland werken samen in de GDS. 

De DGG zoekt een nieuwe predikant voor de stad. Omdat verschillende andere gemeenten te klein zijn geworden voor een eigen predikant, heeft de GDS besloten tot aanstelling van een regio-predikant. Om de regionale samenwerking en uitwisseling te versterken, hebben de DGG en de GDS besloten een gezamenlijke kandidaat te zoeken.

In je rol als predikant

  • Geef je het doopsgezinde geloofsleven op nieuwe manieren betekenis en relevantie in de huidige tijd, in nauwe samenspraak met gemeenteleden van alle leeftijden
  • Leid je op aansprekende en vernieuwende wijze vieringen en groepen en weet je zo het gesprek over levensvragen aan te gaan en te verdiepen
  • Speel je een belangrijke rol in het vormgeven van de transitie van meerdere afzonderlijke gemeenten naar een nieuwe vorm van gezamenlijk doopsgezind gemeente-zijn.

Profiel

Je houdt van pionieren, kunt goed samenwerken en beschikt over creativiteit, lef en doorzettingsvermogen. Daarnaast ben je aansprekend voor jongeren en ouderen, pastoraal sterk en benaderbaar. Onze voorkeur gaat uit naar een doopsgezind proponent, maar we gaan ook graag in gesprek met anderen die goed bekend zijn met de doopsgezinde theologie.

Praktisch

De predikant komt voor 0,5 fte in dienst van de DGG en voor 0,3 fte bij de GDS. De intentie is om deze formatie op termijn uit te breiden. De startdatum is in overleg.

Salariëring vindt plaats volgens de kaders van de IDGP. Het gaat in eerste instantie om een aanstelling voor vijf jaar. 

Vragen? Neem contact op met Beno Hofman (voorzitter DGG, 06 5266 5664) en/of Atsje Kooiker (voorzitter GDS, 06 4315 2956). 

Solliciteren kan tot 24 december, met motivatiebrief en cv naar secr.dgg@outlook.com


Voor actuele vacatures zie het vacatureoverzicht

 
Meer informatie
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl