>

Vacatures

 
 
10 december 2021

Inloophuis De Ruimte zoekt nieuwe voorzitter (m/v)

Inloophuis De Ruimte is op zoek naar een nieuwe voorzitter. Het gaat om een vrijwillige functie die van groot belang is voor het bestaan van het Inloophuis. 

Al bijna veertig jaar is Inloophuis De Ruimte actief in de Stedenwijk in Almere. We zijn ontstaan als een doopsgezind initiatief en willen vanuit kerkelijke betrokkenheid present zijn in de Stedenwijk. Samen met onze vrijwilligers creëren we daarom een huiskamer in de wijk. In deze huiskamer organiseren we koffie-ochtenden en andere activiteiten. Deze worden aangedragen en georganiseerd door onze bezoekers en vrijwilligers. We hebben een nauwe verbondenheid met de doopsgezinde gemeente in Almere en zijn samen op weg om één gemeenschap te vormen.

Taken en verantwoordelijkheden:

Vergaderen
Het bestuur van Inloophuis komt maandelijks bijeen. Als voorzitter bereid je de vergadering voor met de secretaris en de (betaalde) coördinator. Je verzamelt de bespreekpunten en vraagt eventueel de overige leden van het bestuur een onderdeel voor te bereiden. Inloophuis De Ruimte werkt nauw samen met de doopsgezinde gemeente Almere. Het eerste deel van een vergadering is dan ook samen met de kerkenraad van deze gemeente. Met de voorzitter van de kerkenraad zoek je afstemming over de te bespreken punten. 

Vertegenwoordigen
Wij zijn afhankelijk van subsidies. Van de gemeente Almere tot grote fondsen als het Kansfonds en doopsgezinde fondsen. Daarom is het belangrijk om zichtbaar te zijn binnen de (burgerlijke) gemeente, de doopsgezinde wereld en de wereld van de inloophuizen. Als voorzitter neem je het voortouw in deze vertegenwoordiging. Natuurlijk doe je dit samen met de andere bestuursleden en de coördinator. Ook andere vrijwilligers worden hierbij betrokken.

Verantwoording
Jaarlijks, en soms nog extra tussendoor, legt het Inloophuis verantwoording af door middel van een jaarverslag. Onze voorzitter neemt het voortouw rondom het schrijven van het jaarverslag en levert hieraan een grote bijdrage. Natuurlijk levert de penningmeester het financiële gedeelte aan en levert de coördinator een deel van de teksten. 

Begeleiding
De coördinator is de enige betaalde kracht van Inloophuis de Ruimte. Het bestuur is haar werkgever. De voorzitter is haar eerste aanspreekpunt om samen te sparren over het werk en beslissingen te nemen. 

Wie zoeken wij?
Onze voorzitter:

 • Heeft oog voor de maatschappij en wil zich hiervoor graag inzetten
 • Heeft ervaring in het leiden en/of het besturen van organisaties
 • Neemt het voortouw in het maken en uitdragen van het werk van inloophuizen en dat van Inloophuis de Ruimte in het bijzonder  
 • Vind het leuk om te netwerken
 • Weet wat presentie inhoudt en wil sturing geven vanuit presentie
 • Heeft affiniteit met onze doelgroep en met Inloophuizen
 • Staat open voor het samenwerken met een geloofsgemeenschap
 • Is open en benaderbaar

Het is een pré als je

 • Een netwerk hebt binnen de Almeerse gemeenschap en/of
 • Bekend bent met het landelijke doopsgezinde netwerk 

Wat bieden wij?

 • Een enthousiaste groep van vrijwilligers met een (betaalde) coördinator. Inloophuis De Ruimte is al bijna veertig jaar present in de Stedenwijk in Almere.
 • De mogelijkheid om te leren van iedereen, ook (of misschien wel juist) wanneer je dat niet verwacht.

Tijdsbesteding
Gemiddeld kost het voorzitterschap 2 tot 4 uur per week. 

Als u belangstelling heeft of vragen, mail dan: 

secretaris@inloophuisderuimte.nl 


Voor actuele vacatures zie het vacatureoverzicht

 
Meer informatie
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2022 Doopsgezind.nl